donderdag 15 juli 2010

Maui - Oahu 26 juli 2010

Waikiki Beach, 26 juli 2010, Honolulu

National Park, 26 juli 2010, Maui

Voor de moeders: bijzondere planten in National Park, 26 juli 2010, Maui

Voor de moeders: bijzondere planten in National Park, 26 juli 2010, Maui

26 juli 2010: Maui - Oahu

Besluiteloos staan we om 8.00 uur op: strand of kraters of allebei? De bewolking bepaalt dat wij eerst de Haleakala kraters op 3200 meter gaan bezichtigen. Eerst naar het nabijgelegen airport om in te checken voor vanmiddag en al snel klimmen we naar 1000 meter, alwaar we in het laatste dorpje (Palakea?) in een schattig cafeetje (porch met USA-vlag, je kent het wel) ons ontbijt op het terras in het zonnetje nuttigen. Vergezeld van eekhoorns en langstrekkende herten genieten wij van de kneuterigheid, waarmee wij worden voorzien van cappuchino, croissant, jus, french toast, cinnamon role etc.

Na inslaan van proviand vecht de cabrio zich een weg door het dikke wolkendek. Hordes fietsers laten zich langs de weg naar beneden glijden. We bereiken het National Park in de wolken, maar halen opgelucht adem als we rond 2500 meter boven de wolken klimmen. We kronkelen door naar de top op 3200 meter en kijken neer op een dikke wattendeken. Bij het observatory center ontdekken we zeldzame planten (silversword etcetera) die nergens anders ter wereld groeien. Een ijzingwekkende kreet van een jongetje die zijn hele voet openhaalt en een bloedend spoor achterlaat doet ons beseffen dat het scherpe lava niet geheel ongevaarlijk is. Wij beklimmen een korte trail naar de top en hebben een buitengewoon mooi uitzicht op de rood geel bruin zwart gekleurde kraters van Haleakala. Wij zien het immense kraterdal met achterliggend rainforest snel volstromen met wolken en spoeden ons naar de auto. Wederom twee Nenes ontwijkend slingeren wij in de regen om 12.30 uur naar beneden. Na een uur rijden arriveren we in hetzelfde winkelcentrum, waar we gisteren een broodje hebben gehaald, vastberaden om een exquise lunch op ons naaktstrand van gisteren te nuttigen. Bepakt met hammen, kazen en champagne keren we terug op heilige bodem. Nu pas is duidelijk hoezeer wij gisteren hebben geboft: zoals Paco Fernandez alleen op zondag in de Blue Marlin op Ibiza speelt, zo zijn de trommelaars alleen op zondag op het naaktstrand actief. In een idyllische rust genieten wij intens van onze zelfgekluste lunch. Daarna op onze laatste krachten bodyboarden op de hoge golven en met een handdoek om naar de courtesy room van het hotel voor een welverdiende douche. Hoe verrassend, er is weer haast geboden om de vlucht naar Honolulu te halen. Even naakt tanken en als een dolle douchen, omkleden, auto wegbrengen, door de douane en... we zijn zelfs 5 minuten voor boarding time binnen.

We zien een aantal computers bij de gate en besluiten te proberen de foto's te uploaden op onze blog. Helaas schuift Yves de memorystick in de niet-werkende portal, waardoor de memorystick achter de afgesloten ruimte van de computer valt (weer de verkeerde gleuf, ha, ha). Lichte paniek breekt uit: onze foto's verdwenen en boarding time. Yves schudt het airportpersoneel wakker, maar tevergeefs: zij hebben geen authorisatie om achter de computers te komen. Martine probeert met zwoele stem de hulplijn van de computerdienst (op een ander eiland gevestigd) en krijgt de garantie dat de stick naar NL wordt opgestuurd. En nu maar bidden... Yves had inmiddels een latere vlucht geregeld, maar dit blijkt niet nodig en met een sliding koppen we het vliegtuig ver na de last call binnen.

Nog even een prachtig uitzicht over de westkant van Maui met z'n regenwouden en daarna via Pearl Harbor om 19.00 uur een touchdown op Honolulu airport. De koffers staan keurig klaar en met een chagrijnige taxichauffeur en 40 dollar verder belanden we in ons Aqua hotel. Een prima centraal gelegen onderkomen.

We struinen het centrum van Honolulu en Waikiki Beach af en komen tot de ontdekking dat de stad in een paar jaar tijd is veranderd van een shabby oord tot een mondaine chique prachtig verzorgde stad. Na een vergelijkend warenonderzoek stranden we aan het strand bij Cocktails and Dreams. We laten ons verleiden door de uitstekende sfeer en eten en drinken tot laat in de avond onder het genot van de beste rockballads aller tijden. Mede door de volle maan eindigt ook deze nacht weer in een passioneel samenzijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten