vrijdag 16 juli 2010

De bal is rond!

De bal is rond

Wij heten jullie van harte welkom op de website over onze wereldreis van 17 juli tot en met 7 augustus 2010. Wij vertrekken zaterdag 17 juli met een heerlijk gevoel, aangezien voor ons na een prachtig WK 2010 de bal helemaal rond is: Het afgelopen jaar is voor ons in verschillende opzichten turbulent, enerverend en uitdagend geweest. Niet in de laatste plaats vanwege de vele hoogtepunten in ons gezin: goede gezondheid, mooie vakanties, zakelijke successen, het behalen van MRE en MRICS titels, goede rapporten, de aanwinst van nieuwe familie en vrienden en – last but not least – de ervaring van ware liefde. Wij prijzen ons gelukkig en genieten optimaal van alle mooie momenten in het leven, maar voelen ons tegelijkertijd zeer betrokken bij de personen die momenteel met tegenwind door het leven cruisen. In het bijzonder leven wij mee met Tante Kit en wensen haar veel sterkte de komende tijd!

De bol is rond

Niet alleen de bal, maar ook de wereldbol is rond: wij vertrekken zaterdag 17 juli richting het Westen en als we het avondrood blijven volgen, komen wij op 7 augustus op dezelfde plek terug: ons geliefde Amsterdam! In de tussenliggende periode ziet ons programma er als volgt uit:
17 juli: Amsterdam – Miami
18 juli: Miami – Cancun – Playa del Carmen
19 juli: Playa del Carmen – Tulum
20 juli: Tulum – Chichen Itza
21 juli: Chichen Itza – Cancun – Mexico City
22 juli: Mexico City
23 juli: Mexico City – Big Island (Hawaii)
25 juli: Big Island (Hawaii) – Maui (Hawaii)
26 juli: Maui (Hawaii) – Oahu (Hawaii)
27/28 juli: Oahu (Hawaii) – Tokyo
29 juli: Tokyo – Bangkok
30 juli: Bangkok – Koh Samui
31 juli: Koh Samui
1 augustus: Koh Samui – Bangkok
2 augustus: Bangkok
3 augustus: Bangkok – Amman – Istanbul
4 augustus: Istanbul
5 augustus: Istanbul
6 augustus: Istanbul – Budapest
7 augustus: Budapest – Amsterdam

Doel van de reis

De eerlijkheid gebiedt te melden dat de oorsprong van het idee om in een beperkt timeframe een wereldreis te maken, is gelegen in een uiteenlopend wensenpakket over de bestemming van zomervakantie 2010. Het verlanglijstje bestond uit Thailand en Mexico, zodat we werden ‘gedwongen’ de reis creatief te plannen, temeer omdat we een timeframe van maximaal drie weken hebben, waarin we zonder onze kinderen op reis kunnen. Tijdens het plannen van de reis kwamen wij tot de conclusie dat doelloos rondzwerven ons onvoldoende voldoening zou geven. Zodoende hebben wij besloten het volgende culturele onderzoeksprogramma aan de reis te koppelen: een vergelijkende studie naar de invloed van verschillende godsdiensten (christendom, maya, ho'oponopono, shintô, boeddhisme, hindoeïsme en islam) op de maatschappij in de ruime zin.

Doel van de blog

Het spreekt voor zich dat wij onze druifjes – Féline, Nikki, Fiene & Boris – tijdens onze reis zullen missen. Deze blog is mede bedoeld als tool om Joep en Esther de gelegenheid te geven onze belevingswereld tijdens onze afwezigheid over te dragen aan onze kids. Daarnaast nodigen wij iedereen van harte uit om onze reis van dag tot dag te volgen en te participeren op deze website!

Veel liefs,

Yves & Martine

2 opmerkingen:

  1. Doe gelijk voor de Limmenaars een onderzoek naar de kwaliteit van de luchthavens, want daar verblijven jullie een groot deel van de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,
    Ik heb een mooie kertskaart van jullie gekregen maar ken jullie niet.

    Vriendelijke groeten en een goed 2011 gewenst,

    Fam. Koehler

    BeantwoordenVerwijderen